HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss
Historie Severdigheter Fyrene Øyene Sesongene About Stavern

 

SOMMER
Stavern er først og fremst kjent som en sommerby, ”Norges smilehull”. Sommerturister og fastboende strømmer til Staverndistrikets utallige strender om dagen, og til byens lille sentrum om kvelden.
Det arrangeres kammermusikkfestival, rekonstruksjon av slaget i Dynekilen, Stavernfestivalen, show, konserter og lystspill på alle byens scener.

Båthavnen myldrer av mennesker fra rundt St. Hans-tider til midten av august. Stavern havn er for øvrig en av 11 norske havner med miljømerket ”Blue Flag”.

Kunstnerne har satt sitt preg på byen siden begynnelsen av forrige århundre. Fra 1910 har Kommandantboligen på Citadelløya fungert som sommerakademi for billedkunstnere, som Hans Gude, Christian Krohg og Odd Nerdrum. På 20 – 30-tallet var øya et yndet samlings- og selskapsted for kunstnere i alle kategorier, deriblant dikteren Herman Wildenvey. Man finner i dag kunstgallerier og –utstillinger spredt over hele byen og på Fredriksvern Verfts område.

HØST
Etter sommerens storinnrykk og vrimmel i gatene, legger byen seg tilsynelatende atter i dvale. Det skjer imidlertid mye på denne tiden av året også. Flere arrangører av tilstelninger for firma og vennegjenger tilbyr alt fra fisketurer og fyrsafari til kulturaften på Citadelløya.
Midt i oktober arrangeres Høstutstilling og kulturuke. Alle gallerier holder åpent, og publikumstilstømningen er stor. Konserter og ulike arrangement på flere serveringssteder. Man kan delta på høstlige mateksesser som skalldyraften eller lutefisklag på byens hotell, eller rett og slett nyte naturen langs eller utenfor de mange turstiene.

VINTER
Vinteren byr på muligheter for skiturer (de vintrene vi har sne), fisketurer med stang fra svabergene og andre vinterlige aktiviteter.
Når desember kommer arrangeres det ”Julestemning på Verftet”. Dette er etter hvert blitt en tradisjon som svært mange setter pris på. Norges største juletre tennes, vi har juletregang, julemarked i de gamle, verneverdige bygningene på Fredriksvern Verft og galleriene holder åpent.

VÅR
Stavern har mye å by på til alle som foretrekker snefri påske , med vår i luften og lyden av bølgeskvulp.
Sjøørreten lokker fiskeentusiastene til sjøen, langs strendene finner man kanskje skatter som er drevet på land med høst- og vinterstormene, og i skogen lyser det grønt i løvet.

Påskeutstillingen i Stavern har de siste årene mer enn 20.000 registrerte besøkende, og ca. 45 kunstnere i 25 gallerier i byen og på Fredriksvern Verft. Det er blitt tradisjon at barnehager og SFO fra hele området dekorerer hvert sitt tre, til stor glede for tilreisende og lokalbefolkning.

”Drømmedag i Stavern” arrangeres i påsken, med diverse guidede turer som gjerne inkluderer båttur til Citadelløya og middag på hotell Wassilioff.HVA SKJER
 
 
juli 2024
ma  ti on to fr

 
 

LINKER

gladedageristavern.no

www.visitnevlunghavn.no

www.helgeroavel.no

www.stavernfestivalen.no

www.stavernsodden.info

www.svenner.info

www.geanor.no

www.larvikibilder.no


Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2019. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222