HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss

 

Vigdis Jørgenrud - malerier

Vigdis er født i Oslo, og bor for tiden litt i Oslo og litt i gamlebyen i Cannes. Før hun begynte å male hadde hun mange år i forsikring- og forsikringsmegler bransjen. Hun er følsom, og det hun forsøker å formidle med hennes malerier er sjelens indre stemme. Det kommer som regel til utrykk i kvinneportretter, og sannsynligvis er det hennes egne følelser som kommer ut. Når hun maler føler hun det som om hun og maleriet blir ett.

Utstilling: Sjelens vakre port - Malerinne Vigdis "ViJo" Jørgenrud

Vigdis fulgte sin innerste vakre stemme som i 2010 ga henne rødglødende hint om at hun skulle begynne å male. Hun tok sine første malestrøk med olje på lerret i atelieret til billedkunstneren Bjørn Algrim i oktober 2010.

I 2011 flyttet hun til Guangdong Province i Kina, og malte hos den kinesiske kunstneren Thomas Guo i 2,5 år. I november 2013 flyttet hun til Cannes for å male der, og i mai i år ble hun juriert til å stille ut på Palm Beach, Espace Miramar i Cannes med maleriet "La star de la Côte d'Aur".

Utstillingen "Sjelens vakre port" i Galleri Mønstringsboden i Stavern er Vigdis første separatutstilling.

Det er veldig rart; når Vigdis maler er det akkurat som om det ikke er hun som maler, men en ukjent kraft som kommer igjennom henne og ut på lerretet. Hun kunne ikke tegne, og hun kunne ikke male før det var noe som på listende fot kom dypt innenfra henne selv for 4 år siden og ville ut med farger, pensel og palett. Hun sa opp jobben, og har nå malt på fulltid i 4 år. Innimellom har det vært vanskelig, men når hun merker at noe hun har malt berører et annet menneske er det verdt hver eneste vanskelige stund.

Lørdag 9. august inviterer Vigdis til Vernissage med vin og bobler hele dagen i Mønstringsboden.
Hun håper at hun på lørdagen, og uken utstillingen varer, møter noen vakre sjeler under utstillingen "Sjelens vakre port"



Malerinne Vigdis "ViJo" Jørgenrud

Tlf: +47 928 928 47
E-post: vigjoerg@online.no
Web-adresse: www.vijo-art.com
Fb: Vigdis ViJo - eller på ViJo-Art



 >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner

tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon


HVA SKJER
 
 
april 2024
ma  ti on to fr
mai »»   

 
 

LINKER

gladedageristavern.no

www.visitnevlunghavn.no

www.helgeroavel.no

www.stavernfestivalen.no

www.stavernsodden.info

www.svenner.info

www.geanor.no

www.larvikibilder.no


Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2019. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222