HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss

 

Julestemning i Stavern

Lørdag 29. november, fylles Stavern nok en gang med førjulsstemning. Kl. 16:00 er det offisiell åpning av "Julestemning i Stavern" i Stavern Sentrum. Her blir det sang, musikk, juletretenning og nissevandring, før kursen settes mot Stavern Torg og deretter Fredriksvern Verft.

Små og store vandrer, med fakler og julelykter, sammen med julenissen gjennom sentrum og tenner lys i gatene og juletreet der. Vandringen ender ved det store treet på Fredriksvern Verft, der det blir juletregang, julespill, julegrøt og saft.

Galleriene i Steinbrakka på Verftet holder åpent lørdag kl. 12-18 og søndag kl. 12-16.








HISTORIKK:

Fellesløftet for julegatebelysning i Staverns sentrumsgater kunne man for første gang se resultatet av julen 2004. På Sanitetsforeningens initiativ gikk lokale nærings- og foreningsliv sammen om det økonomiske og praktiske dugnadsarbeidet, som byens borgere kan glede seg over langt utover nyåret.

Fredriksvern Verft etablerte i 2005 "Julestemning å Verftet", et gammeldags julemarked med mange utstillere og besøkende.

Høsten 2006 innledet de et samarbeid med Staverns nærings- og foreningsliv, som hadde som prosjekt å arrangere en førjulshelg preget av god stemning - med juletretenning tre steder, kor, nissevandring gjennom gatene, hest og slede, julenisse, grøt, juletregang, julehandel og tradisjonelt julemarked. Dette samarbeidet har fortsatt, og blir mer finpusset år for år. Det gjøres en formidabel dugnadsinnsats hva gjelder vedlikehold, forbedring og montering av julegatelysene.

Arrangementet foregår i området fra Stavern Torg via sentrumsgatene og juletreet i Skippergata / Verftsgata til et Fredriksvern Verft pyntet med fakler og distriktets største juletre. Det er julemarked i verneverdige bygninger inne på verftsområdet, der det selges kunst, håndarbeid og kunsthåndverk.

Julekomiteen takker alle annonsører, som på denne måten bidrar til finansiering av julegatelysene og nissens gaver til barna. Det siste er en videreføring av handelsstandens gaveutdeling til de minste gjennom mange år. Og ikke minst takker vi alle som har bidratt med tid, krefter og kompetanse i dugnadsarbeidet for å skape julestemning i Stavern!



 >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner

tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon


HVA SKJER
 
 
april 2024
ma  ti on to fr
mai »»   

 
 

LINKER

gladedageristavern.no

www.visitnevlunghavn.no

www.helgeroavel.no

www.stavernfestivalen.no

www.stavernsodden.info

www.svenner.info

www.geanor.no

www.larvikibilder.no


Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2019. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222