HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss

 
Berg Trekirke

Adresse
Helgeroaveien 845
3267 Larvik

E-post
kirkevergen@larvik.kirken.no

Nettsted
Telefon
33 17 30 00

Mobil


Faks

Firmabeskrivelse
Berg trekirke er en langkirke fra 1878.

På slutten av 1800-tallet var Berg stenkirke for liten og i dårlig stand, og det ble besluttet å bygge ny kirke. Den ble tegnet av Johannes Henrik Nissen, oppført av byggmester Mathias Olsen fra 1875 og innviet i 1878. Kirken har vesttårn, og koret i øst er polygonalt avsluttet og omgitt av sakrsitier.

Kirken er Larvik kommunes største trekirke, med 500 plasser. Den er bygget i romantisk stil med vakre, buede blyglassvinduer og kobberbelagt kirkespir.

Altertavlen er fra 1580 og ble overtatt fra stenkirken, som ble revet etter at trekirken ble innviet (for så å bli gjenoppført og restaurert senere). Prekestolen ser ut til å være på alder med kirken.

På 1970-tallet ble det avdekket skader på trekirken, og midler til istandsetting ble bevilget, men ikke alle reparasjonene ble ble utført. I dag brukes Berg trekirke hovedsakelig til begravelser, og står litt ensom og forlatt til fordel for den gamle stenkirken og den nye arbeidskirken.

Foran kirken er det reist en stein til minne om falne fra Brunlanes under andre verdenskrig.


tilbakeHVA SKJER
 
 
juli 2024
ma  ti on to fr

 
 

LINKER

gladedageristavern.no

www.visitnevlunghavn.no

www.helgeroavel.no

www.stavernfestivalen.no

www.stavernsodden.info

www.svenner.info

www.geanor.no

www.larvikibilder.no


Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2019. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222