HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss

 

Kontroll av moring og fortøyningsfester

Har du kontrollert moringen din i det siste? Moringen med fester bør kontrolleres jevnlig. Selv om sjakler og kjetting er galvaniserte, ruster de i saltvann. Nede på bunnen er det bevegelse hele tiden, så moringen med innfesting blir slitt over tid. En moring bør derfor sjekkes minst hvert 3 år. Vi kan gjøre en kontroll av moring med innfesting etc for kr. 3.500,- + 25% moms.

Det er mange forhold som kan påvirke tæring og korrosjon på kjetting og sjakler: Galvanisering- og stålkvalitet, vanntemperatur, saltkonsentrasjon, saltlag, solmengde, avrenning fra bekker og elvemunninger, stålskrog i nærheten, spenningsforhold grunnet dybder, elektrisk opplegg ombord, surhet i sjøbunnen, bunnforhold som sand i bevegelse etc.

Vi har tilhold i Stavern, men kan gjøre moring-sjekk i hele Vestfold og deler av Telemark. Vi bruker dykker eller ROV etter hva som passer best.

Båten din fortjener en trygg forankring, Ta derfor en jevlig kontroll av moring, kjetting etc.

Vi kan også legge ut nye moringer. Hvor stor moring du trenger kommer an på bunnens beskaffenhet, værforhold på stedet, båttype og størrelse. Mange har for små moringer i forhold til båtens vekt. Med mer ekstremvær kan det fort gå galt.

Kjetting og innfestingen i moringen ruster- og tæres opp, sakte, men sikkert, og er du uheldig ryker den plutselig - helt uten forvarsel.

Husk at galvanisert kjetting også ruster.

Kjettingen kan også bli svært tung, da groe og skjell fester seg til den.
Blir det for tung, tar den med seg bøya, og synker.
Vi kan gjøre kjetting og bøye ren for skjell og groe.

Vi gjør inspeksjoner av kjetting og moringer, og utbedrer eventuelle slitte deler.

Ring Yngve på telefon 911 23 222 for en morings-prat, eller send en epost til yngve@visitstavern.no.

(moring, moringer, akterfeste, kjetting, dykking, dykker, anker, forankring, anker, mooring, moringstau, oppankring, drone, ROV) >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner

tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon


HVA SKJER
 
 
juli 2024
ma  ti on to fr

 
 

LINKER

gladedageristavern.no

www.visitnevlunghavn.no

www.helgeroavel.no

www.stavernfestivalen.no

www.stavernsodden.info

www.svenner.info

www.geanor.no

www.larvikibilder.no


Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2019. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222