HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss

 

Påskeutstillingen i Stavern 2018

Stor kunstutstilling arrangeres i påsken i Stavern. 60 kunstnere stiller ut i 20 gallerier og utstillingssteder i Stavern by, på Sjøparken Agnes, på Soldathjemmet og på Fredriksvern Verft. Påskeutstillingen følger opp Staverns lange tradisjon som kunstnernes by. Kystbyen har lenge vært et populært tilholdssted for kunstnere innen mange sjangere.

I mer enn 100 år har billedkunstnere gjennom foreningen Norske Billedkunstnere (NBK) hatt tilhold på Citadelløya, der det etter hvert ble etablert et friluftsakademi for bildende kunstnere. Ideen til dette ble lansert av Kristoffer Sinding-Larsen og Christian Krohg i 1909. Odd Nerdrum er blant de mange billedkunstnerne som har tilbragt inspirerende sommeruker der ute. Herman Wildenvey, Jonas Lie og Ørnulf Bast er også kunstnernavn forbundet med Stavern.

Staverns tradisjon med kunstutstilling i påsken ble innledet i 1988, med utstilling av kunst på Hotel Wassilioff. Utstillingen ble en årlig tradisjon, og vokste for hvert år i popularitet og størrelse, med stadig flere gjesteutstillere.

Årets utstillere spenner vidt og vi gleder vi oss til å presentere kunstnere fra både nær og fjern. Påskeutstillingen i Stavern består også i år av svært ulike kunstuttrykk, som maleri, grafikk, fotokunst, keramikk, glasskunst, tekstil m.m.

Barna slipper seg også løs under årets påskeutstilling, både i Stavern sentrum og på Fredriksvern Verft. Barnehagene i distriktet pynter opp sin påskekunst i trærne rundt om i byen. De lager en eventyrlig og fargerik stemning med sine kreative kunstverk. I fjor bidro ca 1800 barn fra barnehager og SFO.

 

Påskeutstillingen arrangeres:

Lørdag 24. mars

Palmesøndag 25. mars

Skjærtorsdag 29. mars

Langfredag 30. mars

Lørdag 31. mars

Søndag 1. april 

Mandag 2. april 


Åpningstider: Kl. 12.00 – 18.00

 

 

  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner

tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon


HVA SKJER
 
 
februar 2019
ma  ti on to fr
mars »»   

 
 

LINKER
visitbrunlanes.net
www.svenner.info
www.geanor.no
www.ibrunlanes.no
www.larvikibilder.no

Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2018. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222