HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss

 

Mer enn 100 år på Citadellet

Det er mer enn 100 år siden "friluftsakademiet for bildende kunstnere" kom til Citadelløya. I Kommandantboligen på Citadelløya har mange kunstnere tilbragt sommeren med sine familier, deriblant friluftsakademiets grunnlegger Kristoffer Sinding-Larsen. Hans Gude, Christian Krohg, Ørnulf Bast,

Ørnulf Salicath og Odd Nerdrum er blant de mange som har hentet inspirasjon her i tillegg til andre kunstnere som var naturlige gjester, ikke minst Herman Wildenvey og Jonas Lie.

Kommandantboligen er fortsatt bebodd hele sommerhalvåret. I dag har norske billedkunstnere overtatt administrasjonen, og hele sommeren fylles Kommandantboligen opp av billedkunstnere og deres familier. Der stortives de – selv om man ikke skal være særlig høy før hodet får seg en smell. Det er nok sjelden norske kunstnere opplever at det er så lavt under taket.

Kommandantboligen fra 1742 er nylig pusset opp innvendig i tråd med Riksantikvarens retningslinjer. Citadelløya har gjennomgått omfattende gjenoppbygging, restaurering og oppussing de siste tiårene. At deler av bygningsmassen er mange hundre år gammel stiller store krav til vedlikeholdet. Når noe må og skal gjøres med slike eiendommer er hensynet til datidens byggeskikk svært viktig. Bruk av moderne metoder og materialer kan være både ødeleggende for bygningenes særpreg, og direkte skadelig.

Les mer om NBK her:
http://www.billedkunst.no/nbk/ >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner

tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon


HVA SKJER
 
 
april 2020
ma  ti on to fr
mai »»   

 
 

LINKER

gladedageristavern.no

www.visitnevlunghavn.no

www.helgeroavel.no

www.stavernfestivalen.no

www.stavernsodden.info

www.svenner.info

www.geanor.no

www.larvikibilder.no


Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2019. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222