HJEM Om Stavern Helgeroa Nevlunghavn Nyheter Nyttig info Friluftsliv Bilder Nyhetsbrev Kontakt Oss

 

Lise Skjåk Bræk - festdrakter i Steinbrakka

De siste 15 årene har Lise Skjåk Bræk hatt utsmykking og designoppdrag for flere kirker, for Nidarosdomen, Norges Olympiske Komité med antrekk for Albertville, Barcelona og Lillehammer, Bokklubben Nye Bøker, VM på ski i Trondheim 1997, Byjubiléene i Trondheim, Ålesund, Hamar og Oslo, samt fast designer på strikk for Budalshjerte AS.

MAGASINROMMET på Verftet

"En lystig arv"

Lise Skjåk Bræk - tekstil 
Anne Langsholt Apaydinli - maleri 


Juleutstillingen på Verftet 2013

MAGASINROMMET
Lørdag 30. november, kl. 12 - 18
Søndag 1., søndag 8., søndag 15. og søndag 22. desember
Fredag 27., lørdag 28., søndag 29. desember
Søndag 5., søndag 12. og søndag 19. januar
kl. 12 - 16 eller etter avtale

Tel: 40019343 / 94840805 / 91123222
 


Lise Skjåk Bræk er utdannet ved Statens Håndverk- og Kunstindustriskole i 1963, og har også studier fra Bromley College of Arts i England og et år med kunsthistorie og design i Italia. Fra 1966 har hun arbeidet som designer og produsent av klær, og fra 1972 drevet eget skredderverksted med produksjon av både haute coiture kolleksjoner og prototyper for industriell masseproduksjon. Hun har også designet strikkekolleksjoner, tepper, dekketøy, vesker og reiseeffekter, for en stor del med basis i norske mønstertradisjoner.

Fra 1970 har hun deltatt i tallrike kollektivutstillinger og gruppeutstillinger over hele landet, og fra 1979 med større separatutstillinger bl.a. i Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Oslo Kunstindustrimuseum, Norway Design i Oslo, Ålesund kunstforening, Esbjerg Museum i Danmark, Minot i USA, samt større visninger i Oslo, Trondheim, Ålesund og for NRK fjernsynet.

Innkjøpt av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Oslo Kunstindustrimuseum og Norsk Kulturråd.

Hun vil også være kjent for uniformsprofilering for større norske bedrifter, hoteller og banker, samt for offentlige etater som Posten, Toll- og avgiftsdirektoratet, Televerket, Vinmonopolet, samt rektor- og dekankapper for Universitetene i Trondheim, Tromsø og Stavanger.

Siden 2000 arbeidet med å utvikle festdrakter i silke, ull og bomull, basert på norske folkedrakttradisjoner. Disse har vært vist på årlige utstillinger, bl.a. på Eidsvoll Verk Festiviteten i 2004 og Stallgården i forbindelse med unionsoppløsnings-jubileet i 2005. Fossesholm 2006 og 2008, Rød Herregård på Jeløy 2009, Bogstad gård  og Røed Herregård i Halden 2010, Rauland Kunstforening og åpningsutstillingen på Hadeland Glassverk 2012, samt i diverse museer og gallerier i Midt- og Sør-Norge.  Utstillinger på Bjerkaker gard i Oppdal annet hvert år de siste ti årene.

Siden 2002 vært designer for Belika Design og utviklet julekuler, serviser og tekstilkolleksjoner for det norske markedet. Også her er designet basert på gammel norsk formgivning.

For å se min teppekolleksjonen gå inn på http://www.nordic-home.com/. Søk på Rug/Rugs by designer
I 2013 utstilling på Blaafarveværket og i samarbeid med grafisk designer Astrid Reppe, laget bispekåpen til primas i den Norske kirke Helga Byfugelien, etter å ha vunnet konkurransen om denne.

Høst 2013 Utstilling med Anne Langsholt Apaydinli på Verftet i Stavern, og fra mai 2014 og frem til jul, planlagt utstillingen ”Huldas Døtre” på Sverresborg Folkemuseum i Trondheim.
Trondheim 1. oktober 2013

http://www.lisedesign.no/
lise@lisedesign.no
Tlf. 950 75 927 >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner

tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon


HVA SKJER
 
 
mai 2019
ma  ti on to fr
juni »»   

 
 

LINKER
visitbrunlanes.net
www.svenner.info
www.geanor.no
www.ibrunlanes.no
www.larvikibilder.no

Medlemssider:
Brukernavn

Passord

   Copyright © VisitStavern 2007-2019. VisitStavern innehar alle rettigheter til tekst , bilder og illustrasjoner på www.visitstavern.no sine websider. Alt materialet er lovmessig beskyttet for kopiering. 
Innholdet på denne websiden kan ikke bli kopiert, distribuert, endret eller gjort tilgjengelig for tredje part til kommersiell bruk, uten avtale.

Selvoppnevnt Turistsjef: Yngve Rakke   tel: 911 23 222